26.11.2014 Zdravlje deteta

Koliko & kako homeopatija pomaže roditeljima

Za razliku od klasičnog medicinskog pristupa, pri čemu se detetu propisuju lekovi koji uništavaju samo uzročnike bolesti, homeopatski pristup se zasniva na pronalaženju leka koji će u potpunosti odgovarati celokupnom organizmu deteta.

homeopatija

Deca su poput malih „sunđera“, sve „upijaju“ i proživljavaju duboko i iskreno, pa zato budite pažljivi prema njima i ne prenosite svoje strahove i brige na njih.

Često se dešava da beba na negativne vibracije oko sebe reaguje čestim plačem što roditelji pogrešno tumače kao bolest, pa vode dete lekaru. Kad lekar pregledavši bebu ustanovi da joj nije ništa, odnosno da nije bolesna, roditelji se ljute misleći da je lekar nije pažljivo pregledao, pa joj sami, na svoju ruku, daju lekove…

Jasno je da bakterije i viruse ne možete sprečiti da „haraju“ i šire infekcije, ali zato u svom domu možete da stvorite pozitivnu atmosferu koja će povoljno uticati na jačanje odbrambenih snaga svih članova domaćinstva. Nažalost, mnogi roditelji, uopšte ne shvataju koliko je značajno da porade na sebi, svojim slabostima i karakternim osobinama, jer to čini dobro i njima i njihovom detetu.

U čemu sve pomaže homeopatija?

U periodu od navršenih mesec dana pa do prve godine života deteta najčešći problemi s kojima se roditelji susreću jesu: nesanica, često buđenje noću, infekcije gornjih disajnih organa i puteva, digestivni problemi i oni koji nastaju kao posledica izrastanja prvih zubića.

Pre svega, važno je napomenuti da je homeopatija prirodan način lečenja, da je potpuno neškodljiv te roditelji ne treba da se plaše neželjenih efekata lekova.

Homeopatski lek stimuliše bebine sopstvene snage da se izbori s bolešću, a pri tom ne izaziva alergijske reakcije, kao što je slučaj sa penicilinom ili nekim drugim antibioticima. Uzimajući homeopatske lekove, postepeno se eliminišu uzroci oboljenja (a ne samo tegobe), što daje dugoročnije rezultate i povećava šanse za uspeh. Vremenom ćete primetiti da dete sve ređe oboleva, da mu se apetit popravlja i da mnogo bolje spava nego ranije.

Stanja koja se upsešno leče homeopatskim lekovima:

– stomačni grčevi
– učestale prehlade
– gnojna angina
– bronhitis, astma
– bolovi i neprijatnosti pri nicanju prvih zubića
– nesanica, učestalo buđenje noću
– noćno mokrenje
– strahovi
– slab napredak i razvoj
– mucanje

Koliko traje lečenje?

Prosečno homeopatsko lečenje traje od mesec dana do tri meseca. U nekim slučajevima ono traje kraće ili duže od ovog perioda, sve je individualno.

Važno je da slušate savete homeopate i redovno odlazite na kontrole, a budući da je u homeopatiji pristup malo drugačiji od onog u klasičnoj medicini, homeopata vam je dostupan u svakom trenutku, što je veoma važno ako imate nekih nedoumica i problema koje biste odmah želeli da razjasnite.

Posle ovakvog načina lečenja, dete postaje zdravije i otpornije te ponekad čak nema potrebe da idete na kontrole po godinu dana.

Autor: Life Content, M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije