11.09.2015 Zdravlje deteta

Program koji se primenjuje samo u Srbiji: Lečenje autizma motoričkim metodama

Proslavljena košarkašica Ljiljana Stanojević, vođa projekta lečenja autizma motoričkim metodama, istakla je da je u dosadašnjem radu ostvarila značajan napredak sa decom koja čak nisu govorila, ni hodala.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Lečenje dece sa autizmom i teškoćama pokazalo je izuzetne rezultate razvojem motorike i uključivanjem mališana u sport, ocenili su organizatori predstojećeg Svetskog kupa u motorici za decu sa autizmom.

„Ovaj program do sada niko u svetu nije primenio. Interesantno je da u programu učestvuju i deca sa najnižim sposobnostima koja posle svega dva meseca rada počinju da napreduju“, rekla je Ljiljana Stanojević, vođa projekta lečenja autizma motoričkim metodama, na konferenciji za novinare u sedištu Sportskog saveza Srbije.

Pročitajte i… Doktor Karp tvrdi da zna šta izaziva autizam!

Stanojević je naglasila da deci sa autizmom i drugim poremećajima pristupa kao sebi ravnima i da oni reaguju na pravi način.

„Sva deca koja su lečena ovom metodom pokazala su dobre rezultate. Jednostavno ih smatram ličnostima“, rekla je Stanojević.

Predsednik Organizacionog odbora Svetskog kupa Velizar Đerić istakao je da je humanost u temelju ovog programa.

„Ovo je pravi put kako da se pomogne deci da prohodaju i da ne budu zaboravljena“, rekao je Đerić.

Svetski kup za decu sa autizmom na oko 30 poligona biće održan u subotu na Adi Ciganliji, a promoter će biti proslavljena sportistkinja Jasna Šekarić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije