01.07.2014 Moja Beba

Dojenje i putovanja

Uz pažljivo planiranje i blagovremene pripreme, sve veći broj mama dojilja odlučuje se da putuje.

dojenje i putovanja

Ako dobro isplanirate put, na vreme izvršite sve pripreme, ponesete sve što će vam trebati i izaberete odgovarajuću destinaciju, put i u periodu dojenja može da pruži bezbrižne trenutke zasluženog odmora i opuštanja u društvu najbližih.

Putovanje s bebom koja sisa mnogo je jednostavnije za majku i bezbednije po bebu od putovanja sa detetom koje se hrani nekom od adaptiranih formula za ishranu.

Pored činjenice da je dojenje najbolji i najoptimalniji način ishrane deteta, jer je majčino mleko nezamenljiva hrana koja sadrži sve neophodne sastojke za rast, razvoj i zaštitu bebe, dojenje ima i svoje praktične prednosti i mnogo je jednostavnije, posebno ako ste van udobnosti svoga doma.

Mama koja doji ne mora pre puta da planira koju formulu za ishranu beba i koje količine treba da ponese, ne mora da brine da li će i na putu moći da pronađe isti proizvod, koliko flašica i cucli treba da spakuje i na koji način će ih na putu prati i čuvati.

Dojenje štiti bebu od mogućih zaraza na putu

Bebe do šest meseca starosti, ukoliko se doje, nije potrebno dodatno pojiti, čak ni u vrelim letnjim danima. Tako dojenje štiti bebu i od moguće zaraze vodom, u čiji kvalitet na putovanju nikada niste sigurni.

Dok ste na putu, treba da se potrudite da zadržite nivo laktacije i obezbedite dovoljnu količinu mleka, kako biste bebi pružili potrebnu hranu i tečnost. To ćete postići što češćim dojenjem, kad god beba zatraži.

Organizujete sebi i bebi mirno, skrovito mesto za podoj, gde ćete moći da se opustite i uživate u ljubavi i bliskosti koje pružaju momenti dojenja.

Srećan put!

Autor: Life Content, M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije