12.04.2018 Kutak za mame

Kutak za mame: Top 5 supernačina da umirite bebu

Da biste bili sposobni da umirite bebu, prvo dovedite sebe u red! Važno je da shvatite da niste krivi za to što je dete uhvatio napad plača i da nema razloga da očajavate.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Primenite način smirivanja koji vam najviše odgovara, a ne podrazumeva konzumiranje alkoholnog pića niti uzimanje bensedina. Nipošto nemojte pred detetom pokazivati nervozu, jer ćete tako samo pojačati njegovu napetost, a tako sigurno nećete postići željeni cilj.

Nosite bebu i ljuljuškajte je
Većina beba prestaće da plače kada ih uzmete u naručje. Mada se stručnjaci slažu da s primenom ove metode ne treba preterivati, jer će se beba navići na ruke, ponekad je to jedini način da je umirite. Ljuljuškajte je šetajući po sobi i nežno je lupkajući po leđima sve dok ne prestane da plače. Koliko dugo će to trajati, teško je reći…

Odvucite joj pažnju
Uključite muziku, pa igrajte zajedno s bebom. Dajte joj dudu, pevajte joj i izvodite kerefeke – sve to biće joj dovoljno interesantno da zaboravi zbog čega je plakala. Ako ni to ne pomogne, stavite je u kolica i izvedite u šetnju: svež vazduh ima uspavljujuće dejstvo! Uključite partnera Ponekad je dovoljno da bebu u naručje
uzme tata, a ne mama, pa da se ona smiri. Niko ne može da objasni zašto je to tako, ali ako prestane da plače, nije ni važno!

Primenite metodu ignorisanja
Kada vam se čini da više ne možete da podnesete bebin plač, a primenili ste sve
poznate metode umirivanja, pokušajte ovako: spustite bebu u krevetac, podignite
ogradicu i preduzmite sve mere bezbednosti, a zatim napustite prostoriju. Ona će se tada najverovatnije još više rasplakati. Sačekajte neko vreme, a zatim se vratite u njenu sobu. Kada vas ugleda, od sreće će prestati da plače. Tek tada je uzmite u naručje i tiho joj tepajte. Zvuči surovo, ali je delotvorno.

beba-place-490x244Pročitajte i… Zašto moja beba plače: Najčešći uzroci

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije