11.03.2016 Kutak za mame

Rešite se bolnih i obilnih menstruacija prirodnim putem

Ukoliko svakog meseca trpite menstrualne bolove i obilna krvarenja, postoje jednostavni i prirodni načini kako da rešite ove probleme.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Ako tokom menstrualnog ciklusa tampon ili uložak menjate na svakih sat vremena, ili ciklus traje više od sedam dana, trebalo bi da se javite ginekologu. Uzrok bi mogao da bude neki poremećaj krvarenja. Istraživanja pokazuju da 25 odsto žena sa jakim menstruacijama ima takav poremećaj, a da toga uopšte nisu svesne.

Kod 50% žena, bolni grčevi materice, pre i tokom menstruacije, toliko su snažni da ih onesposobljavaju u svakodnevnim aktivnostima. Uzrok ovog problema jesu kontrakcije mišića unutrašnjeg zida materice, kao i kompresija krvnih sudova u njoj.

Kontraceptivne pilule mogu da budu od pomoći kod regulacije krvarenja, kao i u slučaju ako je uzrok jakog krvarenja hormonalni disbalans.

Postoji mogućnost i da su jaka krvarenja posledica mioma ili polipa, što svakako treba da bude pod kontrolom lekara. Problem kod jakih krvarenja je pojava anemije, koja je čest pratilac takvih stanja.

Jedan od važnih načina da se jake i bolne menstruacije kod zdravih žena spreče ili smanje jeste zdrava ishrana, a više o tome pogledajte u nastavku. Pored toga, važna je i redovna fizička aktivnost, koja jača vaše telo i doprinosi većoj otpornosti organizma.

Na koji prirodni način možete da ublažite tegobe ciklusa pogledajte OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije