02.08.2015 Saveti

4 najčešće greške novopečenih roditelja

Za razliku od plazma tv- a ili automobila, bebe ne dolaze sa priručnikom za upotrebu. Ako želite da otkrijete kako one funkcionišu, iako nema dovoljno ljudi, knjiga i stručnjaka da vam daju svoj savet i mišljenje. To nas dovodi do prve greške!

1.Slušanje drugih ljudi
Svekrve i knjige možda znaju poneke pametne savete, ali osoba koja najbolje poznaje vašu bebu ste Vi. Jedna od najvećih grešaka je što ne slušate svoje instikte, jer previše brzo odlučite da nešto o tome saznate preko interneta ili konslutujete neke od stručnjaka, a ne verujete sami sebi.

2. Previše informacija
Postoji toliko izvora informacija da je prilično teško znati šta je istina i kome verovati. Ljudi imaju jaka i često suprotna gledišta o odgoju deteta, i to prilično uverljivo pokazuju. Postoji toliko informacija o roditeljstvu, teško je izboriti se sa tim šta je dobro, a sta nije. Ukoliko Vam se ne čini da je dobro, verovatno i nije. Uvek će postojati neko sa ekstremnim mišljenjem o bilo kojem periodu podizanja deteta, i dobro je imati to u vidu.

3. Očekivana rutina spavanja
Spavanje je veoma značajno za novopečene roditelje. Obično satima međusobno razgovaraju o tome kako je “uspeo da odspava u kontinuitetu četiri sata prošle noći ili “Mali Steva je spavao sedam sati bez buđenja”. Mnogo toga oko spavanja zavisi isključivo od vašeg deteta. Poenta je posmatrati svoju bebu. Nemojte upoređivati svoju bebu sa bebama vaših prijatelja.

4. Kako se odnositi sa plakanjem vaše bebe
Kada vaša beba plače prva greška koju možete učiniti jeste da ne pratite svoj instikt. Ko kaže da je pogrešno uzeti svoju bebu u naručje kada plače ili možda ostaviti je da plače nekoliko minuta dok se sama ne smiri!? Bebe plaču, to je prirodan proces, i to je njihov način komunikacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije