18.03.2015 Preporučujemo

Pampers istraživanje otkriva izazove koje donosi uloga majke

Pampers logo 2

Biti mama je najlepše iskustvo, ali takođe i najveći izazov u životu svake žene. Bilo da ste trudni, ili ste se tek porodili, ili već imate iskustva kao majka – bez obzira koliko su iskusne sve mame imaju hiljadu pitanja o porodici i životu sa novim članom. Kako bismo otkrili koja su to najčešća pitanja, Pampers je sproveo istraživanje, gde su roditelji birali teme koje su im najinteresantnije.

Rezultati istraživanja pokazuju da bi većina roditelja, koji su odgovarali na pitanja, iz Rumunije (33 %) i Bosne i Hercegovine (30%) voleli da diskutuju sa stručnjacima o temama kao što su grčevi i vakcine, dok roditelji iz Bugarske (38%) i Srbije (26%) imaju potrebu da diskutuju o rutini spavanja beba. To pokazuje da je većina roditelja svesna koliko su navike spavanja važne za bebino zdravo i srećno razvijanje – dokazano je da su novorođenčad koja razviju odgovarajući odnos spavanja i buđenja dobila najbolje ocene na testu mentalnog razvoja sa šest meseci do jedne godine starosti.

Pampers istraživanje takođe otkriva da se 61 % roditelja iz Srbije i 56% iz Rumunije koji su odgovarali na pitanja, oslanja na profesionalne savete stručnjaka dok 67% Bugarskih roditelja koji su učestvovali u kvizu, oslanja na savete drugarica mama.

Istraživanje dokazuje da iskustvo drugih roditelja može biti vredno za ljude oko njih. Mame se osećaju sigurnije kada vide druge mame koje su prošle kroz iste izazove kao i one i žele da znaju kako su one prevazišle te momente. Iz tog razloga, Pampers je lansirao aplikaciju Pampers roditeljska zajednica gde mame mogu da nađu preporuke drugih mama, savete stručnjaka ili da podele svoje iskustvo. Pampers roditeljsku zajednicu možete pronaći OVDE.

Postoji million vrsta roditelja. Postoji million načina da se odgaja beba. Postoji million staza na putu razvoja. Ali za podizanje deteta, nije bitno ono što je važno milionima, već ono što je važno vašoj bebi. Podelite vaše jedinstveno iskustvo sa roditeljima oko vas.
* Upitnik je sproveden na Facebooku tokom perioda februara 2015.godine, tokom kojeg je u njemu učestvovalo 1038 roditelja iz Srbije, Bosne,Rumunije i Bugarske.

Autor: Mama&Beba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije